mel blogspot .::Kau aDa Dia::.

Tuesday, July 28, 2009

.:: Shout AwarD::.

Salam u ols...i nak share sikit la nagan u ols betapa bestnya Shout award yang berlangsung pada 17 july 2009 di stadium putra bulit jalil..ia adalah award yang pertama diadakan oleh 8tv....yang bestnya pasal award nie adalah sgt sempoi n very enjoy..ala2 mcm party sambil beraward gitu..hahaha..anyway..award nie adalah salah satu new way bagi award2 yang telah ada....berlainan concept serta ade style tang tersendiri..lebih rilex dan santai....baju2 artis yang hadir malam 2 pown not bad at all...best2 gak la....sure u ols yg pegi enjoy kan?yang x pegi pown ley tgk kat umah rite?hehehe...k i nak kongsi beberapa pic shot yang sempai i uplod...k..enjoy da pic... p/s kredit kat ZeLL 4 da pic..hehehe

dynaz sebagai stylist award..taniah to her

nikki dan shiela OIAM
omg..jac wat persembahan..u are not alone....


One buck short in action!

sean Kingston in da house!!







Saturday, July 25, 2009

.:: Bahayanya H1N1::.

assalamualaikum.....kali nie ak nakkongsi la sikit pengalaman ak kat hospital time teman membe ak wat rawatan demam...k..benda nie berlaku time uitm perak ditutup coz terlibat ngan H1N1...bahaya sgt penyakit 2...takot ak... becoz of dat la..ak n kawan2 ak ambik inisiatif nak g hospital wat checkout...xp tersangatlah kecewa ngan sikap staff2 klinik yg kitaorg pergi nie...
mcm nie cita dea..time kitaorg da sampai kat depan pinru masuk 2...kitaorg tanya la kat makcik nurse yang jaga depan 2 kalu nak wat checkout n nak ambik vaksin untuk H1N1 ade x??? n jawapan yg kami dapat adalah X ADA itu je..hahaha klakar ak rase..xpela..then membe ak yang demam 2 pown masuk duluthen kitaorg yang lain nie...dea bg kitaorg mask..befor nak masuk.then bila da masuk dalam..kitorg pakai la mask 2..untuk keselamatan...kan bahaya kalu g klinik x pakai mask time2 ade virus yang bahaya nie...masuk je dalam semua org pandg ktaorg semacam...mcm alien datang dari plenet marikh..hahahaah..pelik2.....
xpela..mayb dorg takot kot...dah masuk membe ak g la kaunter pendaftaran...n tanya la seorg staff kat kaunter pertanyaan yang berangan canrik tanpa memekai mask..waaaaaaaaaaa berani sungguh perempuan 2...x takot ker??/ak pelik sgt...dorg x der kesedaran langsung tentg bahayanya virus H1N1 nie..bila membe ak sampai je kat kaunte dea tanya la...mcm mana nak daftar??
pas2 kakak kaunter 2 boleh x wat tanya membe ak alik..sapa yang sakit???n then membe ak tujukla kawan ak yg sakit pas2 kakak 2 kate laaaaa...sorg je?yg lain sebok pakai mask nape???/
hahahahaaha..ak pelik la..nape la dea tanya soalan mcm 2....
pelik2.....ak x paham mentaliti dorg....t hen bila kitaorg dok tunggu kat area nk jumpa dr lak adela nurse2 yang sebuk duk wat keje..keje dorg menyembang...seronok eh kerja mcm dorg...dok atas kerusi then borak n gosip n kate2 kat org..pelik2....pas2 nape la dorg (nurse) pun nak pandg pelik bila gropu kekawan ak pakai mask?? salah ke???or klakar??or wat???
dorg selamber je duk pose kat kaunter je tanpa memakai mask..x takot ke??
hurmmm ak x paham la..pelik2..2 la cita ak...
hahahaha....kalak2...xp ak x suka g klinik...kalu layanan dea mcm 2...
anyway....ak nak kongsi serba sedikit info tentag H1N1..sama2 kita atasi.....




Virus influenza A (H1N1) adalah virus baru dan semua orang tiada daya ketahanan kepada jangkitan ini. Vaksin bagi melindungi jangkitan juga belum ada. Jika penularan dalam komuniti tidak dikawal dengan baik, penyakit yang mudah menular ini (contangious) akan merebak dengan cepat serta melibatkan kejadian kes-kes yang tinggi atau banyak dan jika keadaan ini tidak terkawal kejadian kes berkomplikasi akan berlaku termasuk kematian.

Sebagaimana yang dilaporkan sebelum ini, untuk membendung wabak pandemik di Malaysia (to slow down the spread), aktiviti kawalan dan pencegahan yang sedia-ada akan diteruskan melalui langkah-langkah pencegahan dan mitigasi. Langkah pencegahan dan mitigasi ini perlu diambil bagi memastikan kes-kes yang berisiko dikenal pasti dan diambil tindakan awal untuk mengelakkan komplikasi. Orang ramai adalah diminta untuk sama-sama mengambil bahagian dalam menangani pandemik ini.

Aktiviti-aktiviti yang sedia ada akan dikaji dari masa ke semasa untuk memastikan pelaksanaan aktiviti kawalan dan pencegahan yang cekap dan berkesan agar penularan kes di Malaysia dapat dikurangkan ke tahap yang minima.

Apa itu Fasa Mitigasi (Peredaan)

Aktiviti mitigasi adalah tindakan membendung wabak pandemik H1N1 di Malaysia dengan memperkukuhkan langkah-langkah pencegahan dan kawalan seperti mengamalkan kebersihan diri, kerap mencuci tangan dan mengamalkan adab batuk yang sesuai.

Strategi utama fasa ini adalah untuk mengurangkan kesengsaraan dan kematian akibat penyakit ini, melambatkan jangkitan penyakit dan mengurangkan kesan terhadap gangguan perkhidmatan utama.

Siapakah yang berisiko tinggi akibat jangkitan Influenza A (H1N1)?

  1. Kanak-kanak berusia kurang 5 tahun

  2. Individu berusia 65 tahun dan ke atas

  3. Kanak-kanak dan remaja (<>
  4. Wanita mengandung

  5. Dewasa dan kanak-kanak dengan asma, penyakit pernafasan kronik obstruktif, kegagalan organ, penyakit kardiovascular, hepatik, heamatologikal, neurologik, neuromuscular atau masalah metabolik seperti Diabetes Mellitus

  6. Dewasa dan kanak-kanan yang mengalami daya ketahanan yang rendah (immunosuppression)

  7. Individu yang menginap di rumah kebajikan dan institusi penjagaan yang lain

Peranan Masyarakat Semasa Fasa Mitigasi

Masyarakat perlu mengetahui cara virus ini merebak.

  • Influenza A (H1N1) virus berjangkit dari manusia kepada manusia melalui titisan cecair, (yang dikeluarkan semasa bercakap, batuk atau bersin).

  • Mana-mana individu yang berhubung rapat (lebih kurang 1 meter) dengan individu yang mengalami gejala selesema (demam, bersin, batuk, hidung berair, menggigil, sakit sendi dan lain-lain adalah berisiko untuk mendapat jangkitan penyakit akibat dari titisan cecair.

  • Oleh itu, masyarakat perlu mengambil langkah pencegahan berikut:

    1. Amalkan kebersihan diri dan adab batuk yang betul

    2. Amalkan kawalan jangkitan sama ada di rumah, tempat kerja atau pengangkutan awam

    3. Peranan penutup mulut dan hidung (mask) dalam masyarakat

      • Tiada bukti kukuh mengenai keberkesanan memakai mask di tempat awam. Namun, ia telah digunakan dalam ruang yang sesak/tertutup apabila berhubung dengan individu yang mengalami gejala selesema

      • Individu boleh memakai penutup mulut dan hidung (surgical mask) di rumah dan di kalangan masyarakat, terutamanya jika mereka berhubung rapat dengan individu yang mengalami gejala influenza, contohnya semasa menjaga ahli keluarga yang sakit.

      • Penggunaan mask membolehkan individu yang mengalami gejala influenza untuk menutup mulut dan hidung mereka bagi menghalang titisan cecair dari tersebar, salah satu kaedah adab batuk yang betul/baik.

      • Surgical mask juga disyorkan kepada golongan yang berisiko tinggi apabila berada di kawasan yang sesak.

    4. Pesakit dinasihatkan untuk tinggal di rumah, elakkan berhubung rapat dengan ahli keluarga yang lain serta mengambil langkah kawalan dan pencegahan dari menjangkiti mereka yang menjaga pesakit.

    5. Sekiranya gejala influenza semakin teruk, pesakit hendaklah SEGERA mendapatkan rawatan di hospital.

    6. Sekiranya individu yang tergolong dalam kumpulan yang berisiko tinggi mengalami gejala influenza, segera dapatkan rawatan awal

    7. Elakkan berada di kawasan sesak dan seboleh-bolehnya tangguhkan/ batalkan / kurangkan menghadiri majlis keramaian

    8. Dapatkan maklumat terkini mengenai situasi semasa dari sumber yang boleh dipercayai seperti Kementerian Kesihatan Malaysia dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO)

Jangkitan virus influenza A(H1N1) telah menular di kalangan masyarakat kita dan sesiapa sahaja berisiko dijangkiti virus ini. Oleh hal yang demikian, setiap anggota masyarakat perlu mengambil langkah-langkah pencegahan untuk mengelak virus ini dari terus merebak dan mengancam kesihatan kita semua.

Sekiranya anda berasa tidak sihat atau mengalami gejala selesema (influenza-like-illness), anda dinasihatkan untuk berada di rumah dan tidak pergi ke tempat kerja, sekolah atau mana-mana tempat awam.

Semasa berada di rumah, anda dinasihatkan untuk mengambil langkah-langkah berikut :

A. Penjagaan Kesihatan Diri Di Rumah

  • Jika demam makan ubat paracetamol mengikut dos yang disyorkan.
  • Demam yang telah reda tidak bermaksud anda telah sembuh tetapi boleh membuatkan anda berasa lebih selesa. Patuhi arahan pada label ubat. Dapatkan nasihat pengamal perubatan tentang ubat yang disarankan, sukatan yang sesuai, kesan sampingan ubat dan bila pengambilan perlu dihentikan.
  • Berehat secukupnya.
  • Banyakkan pengambilan cecair (termasuk air mineral, bubur, isotonik, jus buah-buahan dan sup) bagi mengelakkan dehidrasi.
  • Sekiranya mengalami tanda-tanda kecemasan seperti di Perkara (C) segera dapatkan rawatan doktor.
  • Pastikan pengudaraan yang baik di rumah (contohnya membuka tingkap di bilik, dapur, tandas dan bilik mandi).

B. Nasihat Untuk Pesakit Dan Ahli Keluarga Bagi Mengawal Jangkitan Di Rumah

  1. Amalkan adab batuk yang baik
    Pesakit mesti mengamalkan adab batuk yang betul. Gunakan tisu atau sapu tangan apabila batuk atau bersin. Cuci tangan dengan sabun dan air atau bahan pencuci tangan berasaskan alkohol. Buang tisu yang telah digunakan ke dalam tong sampah.
  1. Tingkatkan penjagaan kebersihan diri
    Pesakit dan semua ahli keluarga mesti mengambil langkah-langkah berikut :
    • Kerap mencuci tangan dengan sabun dan air atau bahan cuci tangan berasaskan alkohol.
    • Keringkan tangan dengan tisu atau tuala yang berasingan untuk setiap ahli keluarga.
    • Cuci pinggan-mangkuk dan peralatan lain serta permukaan-permukaan yang kerap disentuh, dengan menggunakan bahan pencuci yang biasa digunakan di rumah.
  1. Jangan kongsi peralatan peribadi
    Peralatan seperti pinggan-mangkuk dan kain seperti tuala, cadar dan selimut tidak boleh dikongsi oleh ahli keluarga pesakit. Semua barangan ini perlu dicuci dengan sabun dan air.
  1. Menjarakkan diri (Penjarakan Sosial - Social Distancing)
    • Pesakit dinasihatkan supaya tidak meninggalkan rumah sehingga mereka sembuh, lazimnya selama 7 hari.
    • Pesakit seboleh-bolehnya diminta tinggal di bilik berasingan.
    • Ahli keluarga, khususnya yang cenderung mendapat komplikasi (khususnya ibu hamil) seboleh-bolehnya hendaklah menjarakkan diri daripada pesakit sekurang-kurangnya (1) meter untuk menggelakkan jangkitan.
    • Sekiranya pesakit terpaksa keluar rumah contohnya, untuk mendapatkan rawatan beliau hendaklah memakai penutup mulut dan hidung (mask), mengamalkan adab batuk yang baik dan kerap mencuci tangan.

C. Panduan Menilai Tahap Kesihatan Diri Di Rumah

  • Secara amanya demam selesema boleh sembuh dengan sendiri. Namun begitu, anda perlu mendapatkan rawatan SEGERA di hospital jika anda mengalami mana-mana tanda dan gejala berikut :

    1. Masalah pernafasan : sesak nafas, semput, warna bibir bertukar menjadi biru/ungu
    2. Batuk berdarah atau kahak berdarah
    3. Sakit dada berterusan
    4. Cirit-birit atau muntah yang kerap
    5. Demam berterusan melebihi 3 hari ataupun demam berulang selepas tiga hari pulih
    6. Berkelakuan tidak normal, keliru, kurang responsif kepada rangsangan atau sawan
    7. Rasa pening apabila berdiri
    8. Kurang kencing

sumber:kementerian kesihatan malaysia.

Thursday, July 16, 2009

.:: Salam::.


Gambar terbaru ak...hahahahah

Salam...kali niw ak uplod gambar terbaru ak..hahaahha...untuk pengetahuan korg berat badan ak
da semakin naik...memakotkan la...berat badan ak dah bertambah n semakin bertambah..macammana?? adohai....dah 70kg u ols..hahahahmcm mana nak kurgkan jadi 60????
g gym?jogging? semuanya ak malas nak wat..entahla..mcm mana tah berat badan ak naik mendadak...

.::Mel Kembali::.

Assalamualaikum....kini ak da kembali update blog ak..setelah sekian lama x update...g pun ak time 2 tesangatlah bz ngan final year and alhamdulillah ak da lepas....xp adelagilah yang perlu ak selesaikan kat perak nie...hahahaha. Segalanya berjalan ngan lancar....semua seperti biasa...xp ak merindui suasana sem lepas ngan kawan2 seperjuanganku..hahaha mcm berperang gitu..
hahahah matilah...ak merindui saat bersama ngan dorg,,kini ak sorg2 la kat sini.....sedihlah...xp ak kena gak la nak habiskan studie nie..
hahahaa...ape2 pown ak ucapkan congrt la kat sesiapa yang dapat sambung dgree n sesiapa saja yang telah berjaya berkerja.(betolke ape yang aku tulis?) ape2 je la janji korg paham...Cuti sem kali nie ak x g mana sgt...xp paling best ak g GENTING n men salji ngan org paling ak syg. best sgt...
k lah...sampai kat sini dulu lah ye..t ade masa ak update lagi.da~ tahnks kerana membace.

p/s ak windu kawan2 ak kat perak id batch48th.
miss u ols.

Sunday, April 19, 2009

.::Jika engau pergi::.

Bermulanya semua hanya dengan rasa
ada saja yang tak kena
Rupanya kau berkasih
Menyingkir setia
Sandiwara penuh dusta

Prechorus 1

Kini ku beri satu amaran
Jangan nanti jadi cabaran
Aku ingin kau memadam kenangan
Menjadi mimpi berterbangan

Chorus

Jika engkau pergi, bulan dan bintang tetap masih di langit
Jika engkau pergi, air mengalir takkan berhenti
Jangan khuatir tentang diri ku
Ku janji takkan merindui mu

Verse 2

Bermusim resah hadir membelai
Menyentuh hati kecewa
Janji sehidup semati
Tinggal tiada lagi
Impian hancur depan mata

Prechorus 2

Semakin terungkap kepastian
Biarlah ku rela melepaskan
Pada mu cinta cuma lah mainan
Sekadar untuk senda bersama

Chorus

Bridge

Puas sudah ku berikan engkau segalanya
Jalan cerita pun nyata akan berubah

Friday, March 20, 2009

.::Mari selamatkan Bumi Hijau::.


mari kita selamatkan bumi HIJAU kita...tutup lampu untuk EARTH HOUR....

Earth Hour 2009 – What Will You Be Doing?

Cuddling up with your loved ones and admiring the stars in the night sky or organising a treasure hunt in the dark? At 8:30pm on Saturday 28 March, people from all corners of the world will turn off their lights for one hour - Earth Hour - and cast their vote for action on climate change. Anybody can participate and join together with millions of people across the globe celebrating Earth Hour.

Earth Hour is about taking simple steps everyday that collectively reduce carbon emissions – from businesses turning off their lights when their offices are empty to households turning off appliances rather than leaving them on standby.

Here are 10 different ways to spend Earth Hour and reduce your carbon footprint:

1. Attend a local Earth Hour event or organise your own by throwing an Earth Hour street party with your neighbours
2. Gather family & friends for a night picnic in your local park and look at the stars
3. Enjoy a family dinner by candlelight
4. Organise a treasure hunt in the dark
5. Take the dog for a night walk
6. Have a candle-lit bath
7. Sit in the dark and share stories
8. Organise a family night playing board games
9. Share a romantic night in with your loved one


Earth Hour Executive Director, Andy Ridley, is encouraging people to participate in whatever way they choose and to think beyond the hour.
“There are no hard and fast rules surrounding participation in Earth Hour. We only ask that you flick that switch and have fun doing whatever you choose to do during that time.
Make Earth Hour work for you. Families with young children should feel free to turn their lights off earlier than 8:30pm and for those having too much fun in the dark during the hour, don’t feel you have to limit yourself to one hour and switch back on at 9:30pm.”
To find out more about Earth Hour, visit the official website www.earthhour.org, sign up and join millions of people in more than 1,400 cities and towns in 80 countries throughout the world by turning off your lights for one hour at 8:30pm on Saturday 28 Marc

.::Kembali::.

yehoooo...and asaalamualaikum...hari nie adalah adalah hari jumaat..penghulu segala hari...
dan dah besok adalah 21hb mac 2009 dan merupakan hari id day (mak oi skemanya) hahahaa wat so eve lah...dan besok adalah RANTING....hurmm manyak keje nak kene wat g...hope sok persembahan jadiklah...dah mcm2 plan...hope show besok ak menjadi dan akan menjadi ingatan kepada junior2 n budak2 ID masa akan datang....x sabar rasanya nak tunggu besok...huhuhuhu banyak keje n bayak benda nak kene wat...best2...okey samapai kat sini dulu ya..sok ak sambong g n bgtaw ape yg terjadi....
da~

Thursday, March 19, 2009

.::Salam::.

assalamualaikum.....yehaaa ak kembali menulis walaupun ak memang bencik menaip nih...dah la hari² menaip thesis yg x penah2 nak siap...penat nak mapus..letih..anyway tinggal sikit g..alhamdulilah la...dah nak siap...skunk ngah sebuk ngan nak wat keje pas2 ada lak id day..theme dea RANTING....bunyik mcm best xp x taw la mcm mana...wait n see lah...kalu best² ok la...
hope best la...skunk ak ngah fokus nak wat betol² final n hope ak akn berjayalah...doakanlah eh ak berjaya..ak ngah takot sgt n tekanan sgt skunk..byk keje nak kene wat....hurmmm......bila la nak abis...x sabar nak abis nak alik umah nak jumpa mak n ayah yang sagat ak rindui..adoihai..dah lama ak x balik PENANG....waaaa rindu 

Tuesday, March 10, 2009

.::update!::.

Assalamualaikum!
Salam n sejahtera....ak kembali mengpost balik..hahaha dah lama ak menyepi..ini kerana ak sgt2 la bz ya...
x sem,pat nak singgah blog ak nie...
xp ape2 pun ak tetap menjeguk kejap...ak baru jew alik dari s.alam..g umah B..
nie terus wat keje..penat siot...dah la semm kene tipu bus kat pudu...tiket ak kol 10.30 mlm n sampai perak kol 5.30pg..
apakah itu????dammm..dah la kene tukar2 bus pas2 kene tungu plak kat ipoh nak ambik bus lain...nak ke lumut...
penat2....ape2 pown ak selamat samapai gak lumut...pengajaran: jgn beli tiket last2 minit!!!!!!

Friday, February 6, 2009


Majalah Kopi Ais edisi feb dah keluar......
so dapatkan segera dipasaran yang terdekat dengah harga yang berpatutan.
dapatkan segera!!!!

.::Aku KemBali::.

assalamualaikum....kehidupan kembali jadi normal setelah ak dah masuk kembali ke kampus..dis ak final sem..so ak kenelah banyaklah kene wat keje...sory ak dah lama x update blog nie..ak bz ckit..x sempat nak jenguk blos sendiri ni..ape2 pown thanks la kat korg yang sudi jenguk2 gak kat blog ak yg buwok nie...ak dah zero skunk..ak x taw plak nak kata ape..dah leh eh...see ya..

Monday, January 26, 2009

.:selamt Tahun Baru Cina:.

ak kembali..dah lama x update semenjaj kembali bz ngan kerja..selamat tahun baru cina...kepada semua org yg meraikan..nie first time ak join tahun baru cina.sangat best ya..kali nie ak menyambut tahun baru cina dekat melaka...dan yang paling best ak dapat banyak angpau walaupun ak just ikut dorg pergi beraya.aduh..sbelum nie ak just dapat sekeping je ang pau..kali nie ak dapat banyak gak la..huhuu..xp yang penting pengalaman sgt best..

Monday, November 3, 2008

.::Filem Nie Best Sgt::.Mama mia::.

Mama Mia!

Sangat menarik cerita ini.adoii..ak syorkan la korg g tgk.best sgt..Muzikal film.best sgt and happning la cerita nie..sgt2 menarik..coz lagu yang dea Guna dalam film nie banyak lagu2 dari ABBA..ade lagu mama mia dancing queen i have a dream and banyak lagi...so..kalu korg suka lagu2 mcm 2 baik korg g tgk cita nie..best sgt.huhuuh.nie ak ada lirik lagu Dancing Queen.Korg leh download lagu tu kat sini >http://www.jango.com/music/ABBA

Dancing Queen lyricsYou can dance, you can jive, having the time of your lifeSee that girl, watch that scene, diggin' the Dancing QueenFriday night and the lights are lowLooking out for the place to goWhere they play the right music, getting in the swingYou come in to look for a kingAnybody could be that guyNight is young and the music's highWith a bit of rock music, everything is fineYou're in the mood for a danceAnd when you get the chance...You are the Dancing Queen, young and sweet, only seventeenDancing Queen, feel the beat from the tambourineYou can dance, you can jive, having the time of your lifeSee that girl, watch that scene, diggin' the Dancing QueenYou're a teaser, you turn 'em onLeave them burning and then you're goneLooking out for another, anyone will doYou're in the mood for a danceAnd when you get the chance...You are the Dancing Queen, young and sweet, only seventeenDancing Queen, feel the beat from the tambourineYou can dance, you can jive, having the time of your lifeSee that girl, watch that scene, diggin' the Dancing Queen

Tuesday, October 28, 2008

.::KEmbali::.

FirSt Time GraffiY
Ini Adalah First Art ak n First ak mencuba Art Graffity.Ak x taw sgt tentg dunia graffity nie.ak Just Suka tgk pain2 kat Wall yg Dorg wat..Sgt best n sangat berSENI...Dorg Sgtlah Kreatif..Ak teringin NAk belajaR benda Nie.Tentu Besh KAlu daPAt BelaJar.So..Ape pndap[at Korg Ngan Art ak 2?Ok>hAHAHA?

Monday, October 27, 2008

.::3d GAk::.

+View At workstation Area

+Axono




+Detail Cabinet 3d




+ Bar Counter Detail 3d





+ First 3D Exterior

.::FirSt 3d::.

+View At Dining Area
+ View At MAster Bedroom

+View At Family Area


+ View At Bar Counter


+ View at Living Area


+ View At Living Area (2)

.::AktiviTi TerbarO::.


Bergambar semasa dalam perjalanan nak ke UiTM.ak pegi ngan rahman n safwan n halim.best siot dapat alik uitm yg kurindui.(wahhhh mcm h****)hahaha

.::Nie Gamba TERbaRO::.

.::Video Clip Ako::.

video


So.wat u all think about dats clip?oke?dats is my first la clip baroo blajar ngan e.bob..hurmmhopely banyak g benda ak dapat belajar kat sini.lagi pown dah x lama dah ak kat sini.lagi beberapa hari g je.bak kata kriss dayanti "menghitung hari"..hahahaha.. bu da way.semlm ak g pavilion tgk wayang cita mama mia.adoi..sagt la menarik k cerita itu...dea lebih kurang muzikal punya film...best wooo.sebab banyak dea nyanyi lagu2 yg zaman 70an..rasa mcm nak nari jew tgk cita 2..hahahaha.. so..nak masok bab proposal lak..ak blom siapkan lagi proposal ak nie.adoi..penat n x taw la mcm mana nak wat proposal nie... pening n sakit perot ak..adoi.

Thursday, October 23, 2008

.::Saat-Saat AkhiR::.

hhurmmm...Saat saat akhir kat idee fixe...lagi semingu ako dah abih dah practical.wahhh
leganya..sedikit bebanan hidop dah lepas,xp ak x leh sukla sgt.ade lagi bean yg lagi berat agak2 100kg ak nak kene tanggong.
sem 6..final sem lol.adoooo
proposal x siap lagi.

Wednesday, October 8, 2008



.::SELamaT HAri Raya...Huho..Raya menjeLma lagik..
Hurmm So mcm mana ngan Raya?
hope korg enjoy la Raya...

Saturday, September 6, 2008

.::hari ahad::.

assalamualaikum..hari nie hari ahad..7sept 2008 bersamaan ngan 7 ramadhan..
so hari nie masoklah 7 hari umat islam berpuasa..ak nak ambik kesempatan ini nak mintak maaf kepada semua yg kenal o tak kenal ak..halakan mkn minum ehh..
Perubahn yangamatterasa pada bulan ramadhan kali ini bagi ak...
ak berpuasa di rumah sendiri..adoi..kene beli makanan berbuka sendiri..
sediakan sahur sendiri...nak wt mcm mana kan??dah keje kat temat org..mcm tuh la..
kene la banyak2 besaba n teruskan jew..
x sabar nak abih practical....nak bali umah..betol2 windu fmly ak..
dah lama ak x alik kg...

Thursday, September 4, 2008



huemmm lama ak menyepi n lama x post..
hurmmm 2 pic hp ak..ak sayang gila kay hp nie..hurmmm hari nie da masuk 5 hari posa..
alhamdulillah x dew ponteng lagi la..
skunk nie agak bz ckit coz banyak keje nak kena wat..g pown proposal ak x pk ape2 lagi..

Wednesday, July 23, 2008

.::Kau Ada Dia ::.

Sudah lama ku memendam rasa
Cinta di dalam dada
Namun tidak pernah bersuara
Kerana takut kecewa

Ku tunggu waktu yang lebih baik
Untuk langkah pertama
Jauh dari apa yang ku kira
Hatimu ada yang punya

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia

Mungkin juga semuanya salah ku
Terlalu mengharapkan cinta
Tapi sepi yang merasuk kalbu
Membawa angan melayang

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia.

Download MP3 : The Lima - Kau Ada Dia.mp3

Monday, July 21, 2008

.::PulaU KapaS::.















.::ak baru balek dar pulau kapas, terengganu..cantek sangat tempat 2...n best sgt...ak g nagn opis coz ade fmly day kat situ....
xp ape yg best coz first time ak dapat Snorkeling kat situ...Sangat2 besh..
dapat melihat kehidupan laut yg cute sgt....2 hari berturut2 ak snorkeling n enjoy sgt dats time..
dan dapat tenagkan fikiran....hurmmm harap dapat la lagi ak jejek kaiki kat pulau kapas....seriusly sgt2 cantek n dapat tenagkan segala fikiran...

Sunday, July 20, 2008

.::aLL About Me::.

  • name : Mohd Jamel Bin Abu Hassan
  • nickname : MeLL
  • D.O.B : 20 TahuN
  • address : Pulau PinanG
  • living status : malaysian citizen
  • date of birth : 11 Oktober 1988
  • place of birth : TH
  • phone no. : X perlu la....
  • ambition : interior designer
  • ma favourite sneakers : ice cream, adidas,
  • ma favourite clothing : padini,soda,levi's
  • ma favourite watch : jam yg boleh Tgk masa
  • ma favourite pants : levi’s, jeans
  • ma favourite game : Game yg comel2
  • ma favourite activity : clubbing,chatting,hanging-out,makan
  • Blogg Under ConstruCtioN!!!

    .::Page Nie Masih UnDer ConstrucTion....So..Segala KesUliTan Yg Dia alMi aMat DikeSaLI::.

    HUh..nie first Blog aku..

    assalamualaikum...
    nie first blog ak..akhirnya dapat gak ak wat bemda alah nie...setelah lama membuta IT...
    hurmmm...ape2 pown ak bawu nak blajar benda nie...
    k ak baru nak setup blog nie bagi chantek2...